MSX banner
 Home
Wie ben ik?transparantNEtransparantEN

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Raymond van Hoorn (op MSX fora en IRC beter bekend als ray2day), 47 jaar oud, getrouwd met Maartje Huijink, grafisch vormgever en C# / .NET programmeur. Daarnaast ben ik MSX liefhebber en verzamelaar.

MSX Raymond van HoornIn 1987 kreeg ik voor mijn verjaardag mijn allereerste computer; een Philips MSX2 computer de NMS 8245. Een computer waarmee ik vele uren zoet ben geweest o.a. met basic programmeren en spelletjes doen. Ook werkte ik veel met programma's als Designer Plus en Dynamic Publisher, een reden -denk ik- waardoor ik in grafische vak terecht gekomen ben. Op den duur ging ik met Apple computers werken en de MSX kwam op de zolder te staan.

In 2005 ben ik voor de gein naar de MSX-beurs in Oss gegaan. Ik vond het best grappig te zien dat er nog zoveel mensen zich nog steeds bezig hielden met MSX. In eerste instantie verklaarde ik de mensen voor gek en eigenlijk dacht ik dat dat niks voor mij zou zijn, maar later dat jaar zag ik een MSX op de rommelmarkt; een Philips MSX2 computer de NMS 8245. Exact zo eentje waar ik vroeger mee begonnen was. De vrouw die 'm verkocht vroeg er 'n tientje voor, dus... die kon ik niet laten staan. Mijn enthousiasme voor MSX was nieuw leven ingeblazen.

Momenteel loop ik nog steeds rommelmarkten af en ben ik nog steeds opzoek naar MSX spullen, maar nu voor mijn verzameling. Ook op internet zoek ik actief en daarnaast ben ik iedere maand te vinden op de clubdag van de MSX Vriendenclub in Mariënberg en tevens bezoek ik vaak MSX gerelateerde evenementen zoals de MSX beurs in Nijmegen.

 Wie ben ik?
  Huidige MSX configuratie
  MSX tattoo
  MSX vriendenclub Mariënberg
  MSX modificatie (casemod)
  Foto's; Vrienden, MSX en ik
  Agenda MSX activiteiten
  Mail mij

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

MSX RatingZilog Inside

Online Musea