MSX banner
 Home
MSX modificatie (casemod)transparantNEtransparantEN

Philips NMS 8245 MSX2 casemodVoor de leken onder ons: 'casemod' is een term afkomstig van het Engelse case modification en staat voor het aanpassen/ombouwen van een computer behuizing. Na de diverse gave MSX casemods van Lord S.M. Zett te hebben gezien, liep ik al langer met het idee om mijn NMS 8245 te casemodden.

Vanuit mijn voormalig beroep als grafisch ontwerper wist ik dat ik destijds op mijn werk de beschikking had over de juiste materialen en gereedschappen om een perfecte MSX casemod te maken. En ook het idee van hoe het moest gaan worden had ik al volledig in mijn hoofd zitten. Nu nog de uitvoering.

Het 'Pimp up my Philips NMS 8245'-project was geboren.

Allereerst ben ik begonnen een ontwerp te maken in Adobe InDesign bestaande uit diverse MSX game covers die ik de laatste tijd had ingescanned. Toen dit klaar was heb ik deze op wit polymeer vinyl sticker materiaal uitgeprint en wed het gelamineerd (met een plastic laag) ter bescherming van de print.

Sticker aanbrengen vanaf bovenkantSticker glad strijken aan de bovenkant

 

 

 

 

 

 

Daarna ben ik mijn MSX gaan 'wrappen' zoals dat in vaktaal heet. Na het verwijderderen van de kap van mijn MSX, heb ik de kap grondig schoon gemaakt en ontvet. Daarna heb ik een strook achter van het sticker materiaal afgehaald om zo van bovenaf te beginnen met het beplakken van mijn MSX. Langzaam heb ik zo naar ondergewerkt en in de ribbels en om de hoeken het sticker materiaal ingeföhnt.

Restanten wegsnijdenRanden omvouwen naar binnenkant van MSX

 

 

 

 

 

 

Restanten en gaten voor toetsen en dergelijke weggesneden en de rand omgevouwd naar de binnenkant van de MSX. Enige luchtbellen heb ik nog doorgeprikt met een speld om de MSX zodoende zo strak mogelijk te krijgen.

Met dank aan mijn voormalig werk dat ik destijds van hun materialen en gereedschappen gebruik heb mogen maken. Daarnaast ook heel veel dank aan mijn vrouw Maartje, want in m'n eentje was dit nooit gelukt.

 

 

 

 

  Wie ben ik?
  Huidige MSX configuratie
  MSX tattoo
  MSX vriendenclub Mariënberg
 MSX modificatie (casemod)
  Foto's; Vrienden, MSX en ik
  Agenda MSX activiteiten
  Mail mij

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea