MSX banner
 Home

MSX AstrododgeAstrododgetransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Revival Studios
Uitgever: Revival Studios
Jaar: 2012
Product ID: RS-MSX001
Medium: ROM cartridge
Geluid: PSG

De release van dit nieuwe MSX/MSX2 spel was in januari op de MSX beurs in Nijmegen in 2013. De maker Martijn Wenting is een Z80 programmeur die naast MSX ook op andere machines programmeert. Zijn eerste MSX spel onder het label Revival Studios is een in eigenbeheer uitgebracht spel genaamd Astrododge.

MSX Astrododge screenshotHet concept van het spel is vrij simpel; je bestuurt een (ruimte-) vliegtuigje waarmee op je afkomende astroïden moet proberen te ontwijken. Naar mate je verder komt loopt de score op. Extra 100 punten krijg je wanneer je over de tussen de astroïden doorkomende gekleurde 'knoppen' vliegt.

Het spel is zowel voor MSX1 als voor MSX2. De graphics voor MSX2 zijn wat kleurrijker. Heel mooi vind ik op MSX2 de roterende, op je afkomende astroïden. Het spel heeft naast de single player mode ook een optie om met twee spelers tegen elkaar te spelen. Een leuk aspect van het spel is dat je bij de highscores een code krijgt die je kunt invullen op een website op internet, zodoende speel je eigenlijk nooit alleen maar tegen alle MSX-ers wereldwijd. Zoals ik al geschreven heb op het forum van MRC; De competitie is begonnen!

Door het simpele spelconcept zou je verwachten dat dit spel snel saai wordt, maar dat is niet waar. De moeilijkheidsgraad en het eerder genoemde uploaden van de highscores op internet maken dit spel erg spannend en verslavend.

Het spel is met € 29,- wat aan de prijzige kant, maar aangezien het eerste MSX spel is van Revival Studios en dit spel in feite in eigen beheer en met eigen middelen is uitgebracht is dit te vergeven. Voor dit geld krijg je een leuk spel met degelijke plastic verpakking, dat er helemaal tot in de puntjes verzorgd uit ziet. Toppie!

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
 Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea