MSX banner
 Home

MSX Cold BloodCold BloodtransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Paxanga
Uitgever: MSX Cartridge Shop
Jaar: 2009
Product ID: MSXC05
Medium: ROM cartridge
Geluid: PSG

Onlangs heb ik wat cartridges gekocht bij MSX Cartridge Shop, die nog op mijn verlanglijstje stonden. Het spel Cold Blood is een van die spellen. Het spel is uitgebracht in 2009 en is een kruising tussen Pacman en Metal Gear. Ik had het al eens eerder gezien en gespeeld op de MSX beurs in Nijmegen.

MSX Rambo screenshotIn dit spel ben je PacSnake die infiltreerd in een goed beveiligde vesting genaamd Ghost Heaven vol met gemene spoken. Netals in de normale Pacman is het de bedoeling om alle puntjes op te eten bij Cold Blood liggen deze verspreid over meerdere velden, waarbij enkele velden afgesloten zijn met kleur gemarkeerde deuren. Netals in Metal Gear kunnen deze geopend worden met zogenaamde ID kaarten. Deze toegangskaarten dienen dezelfde kleur te heben en liggen verstopt in het doolhof. Dit doolhof moet je te zien doorkruisen en om dit wat makkelijker te maken zijn er netals in Metal Gear een aantal hulpmiddelen voor het oprapen zoals verrekijker, kompas, kartonnen doos en ratios. Meest belangrijk bij dit spel is het gebruik maken van Xblips, een soort van super punten die je krijgt en kunt plaatsen wanneer je genoeg normale punten hebt gegeten.

Grafisch is het een prachtig spel. Wat enigsinds ontbreekt of minimaal is, is muziek. Maar ja, eigenlijk mis je die niet bij een spel waar in feite 'wakawaka' genoeg is. De geluidseffecten daarintegen zijn prima.

Cold Blood is een erg verslavend spel, zeker als je van pacman achtige arcade spellen houdt. Veel schermen, mooie levels en best wel een pittig spel om doorheen te komen. Ik ben tot de allerlaatste baas gekomen -alsdus in het spel wordt verteld- maar het is me niet gelukt deze te verslaan. Ik ga trouwens niet verklappen wie dat is ;), maar ik kan wel zeggen dat het een heel heel moeilijke eindbaas is. Zelfs deze met een maximaal aantal levens nog over bereiken is geen garantie dat je 'm verslaat.

Erg mooi spel. Ik heb er veel te lang mee gewacht deze te kopen. Aanschaffen dus!

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
 Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea