MSX banner
 Home

The Goonies 'R' Good EnoughThe Goonies 'R' Good EnoughtransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Kralizec
Uitgever: MSX Cartridge Shop
Jaar: 2010
Product ID: KR2BG220
Medium: 4 Mbit MegaROM cartridge
Geluid: PSG / SCC

Een recent uitgebracht spel dat ik hier wil bespreken is The Goonies 'R' Good Enough van Kralizec. The Goonies 'R' Good Enough is geen remake van het Konami MSX spel, maar is 'n geheel nieuw spel gebasseerd op de bekende jaren tachtig film. Natuurlijk komen er wel herkenbare elementen als uit de film, die Konami destijds ook gebruikt heeft als vallende rotsen, watervallen enzovoorts. Ook de filmmuziek komt terug, dit keer wel in SCC kwaliteit.

MSX The Goonies 'R' Good Enough screenshotDe makers hebben veel aandacht besteed aan het spel wat zich vertaald in 'n mooie verpakking, super mooie graphics, soepele gameplay, lekker geluid en gewoon 'n hardstikke leuk spel om te spelen.

Op de cartridge staat zowel een MSX1 als MSX2 versie van het spel, en wanneer je het spel speelt op een MSX2+ of een Turbo-R krijg je hoop extra's te zien zoals gedigitaliseerde videobeelden uit de film.

Nadeel aan het spel is het prijskaartje, dat met € 35,- ver boven het gemiddelde komt dat tegenwoordig voor 'n nieuw uitgebrachte MSX spellen gevraagd wordt. Zelfs voor dit spel dat zeer goed verzorgd en waarvan de kwaliteit zeer hoog is, vind ik dit bedrag voor 'slechts' zes levels eigenlijk wat aan de (te) hoge kant.

Des-al-niet-te-min blijft The Goonies 'R' Good Enough van Kralizec 'n super gaaf spel en voor de MSX liefhebber zeker 'n aanrader. Dit spel mag niet ontbreken in je verzameling!

The Goonies 'R' Good Enough heb ik uitgespeeld. Hierbij de wachtwoorden die ik onderweg ben tegen gekomen;

Scene 1: NIKESHOES
Scene 2: CYNDI85
Scene 3: LOUGERIG
Scene 4: MARBLEBAG
Scene 5: TROYSBUCKET
Scene 6: BABYRUTH

The Goonies 'R' Good Enough cartridge is online te bestellen bij: MSX Cartridge Shop

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
 The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea