MSX banner
 Home

MSX Eggerland MysteryEggerland MysterytransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: HAL Laboratory
Uitgever: HAL Laboratory
Jaar: 1985
Product HM-018
Medium: ROM cartridge
Geluid: PSG

MSX Eggerland ALL passwordsAls je aan MSX denkt, dan denk je logischerwijs meteen aan vele klassieke Konami MSX spellen. Ook denk ik tergelijker tijd meteen aan spellen van HAL Laboratory, zoals Rollerball en Eggerland. Eggerland Mystery is een bekend puzzelspel, dat iedereen die een MSX heeft gehad denk ik wel eens heeft gespeeld. Zoniet dan wordt dat hoog tijd.

Doel van het spel is alle diamanten te pakken, om zo de deur naar de volgende ronde te openen. Dit doe je door blokken te verschuiven en vijanden te omzeilen en te ontwijken. Het spel heeft 100 levels en nog 5 extra levels.

De serie Eggerland spellen is begonnen op MSX en in 1986 is er een vervolg voor MSX2 uitgekomen genaamd Eggerland 2 dat grafisch iets uitgebreider is. Maar, hoe simpel ook, de graphics van deel 1 (MSX1) zijn ook erg mooi. Vooral leuk en grappig. Beide spellen waren zo'n succes dat het ook voor andere systemen delen zijn uitgebracht, echter onder een andere naam. Zo heet het spel op de NES bijvoorbeeld Lolo.

Onlangs ben ik het spel weer gaan spelen, zowel op MSX als op de NES. Destijds vond ik het al een geweldig spel en nog steeds vind ik het een geweldig spel. Erg verslavend om toch maar net dat ene veld leeggespeeld te krijgen.

Enfin, Eggerland verdiend het gewoon om hier bij mijn MSX spel besprekingen te staan en mag hier zeker niet ontbreken! Als je 'm nog nooit gespeeld hebt moet je dat dan toch echt maar es gaan doen!

De passwords van Eggerland Mystery (deel 1, MSX) heb ik hiernaast voor jullie opgeschreven voor als jullie er echt niet meer uitkomen, maar eigenlijk is het vele maler leuker om het spel lekker gewoon zelf te spelen en de puzzels zelf te bekijken en op te lossen.

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
 Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea