MSX banner
 Home

MSX RamboRambotransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Pack-In-Video
Uitgever: Pack-In-Video
Jaar: 1985
Product ID: MS-1
Medium: ROM cartridge
Geluid: PSG

Het eerste spel dat ik vroeger ooit op MSX zag, was het Pack-In-Video spel: Rambo. Sinds jaar-en-dag is Sylvester Stallone in de rol van Rambo een van mijn grootste helden, dus toen ik dit spel zag was ik meteen verkocht.

MSX Rambo screenshotZoals je al raadt, ben je in dit spel Rambo, een Vietnam veteraan die terug in de jungle van Vietnam gedropt wordt met de missie om daar krijgsgevangenen te bevrijden. Wat dat betreft volgt het dan ook meer de verhaallijn van de First Blood II (Rambo 2) dan het eerste deel van de film (als het überhaupt al 'n verhaallijn volgt). Het doel van het spel is dan ook je tegenstanders en afweergeschut uit te schakelen, de krijgsgevangene op te lappen en te bevrijden, waarna je moet zorgen dat je wegvliegt met een helicopter met gevulde tank.

Veel mensen beginnen te lachen als ze dit blokkerige MSX1 spel zien, maar desondanks dat de hoofdfiguur meer op een Egyptenaar lijkt dan op Rambo, vind ik het verder (als je door de blokken heen kijkt) toch een heel mooi grafisch uitgewerkt spel. Het is wel 'n kort spel. Als je eenmaal door hebt hoe alles werkt, kun je dit spel in 'n kwartiertje uitspelen wat ik regelmatig doe als demonstratie op de MSX club.

Even wat tips voor als je dit spel gaat spelen:
- Gebruik voornamelijk het mes en ga dan als volgt te werk; loop zo snel mogelijk op de vijand af en steek 'm neer.
(let hierbij op het mes duidelijk de vijand raakt. er boven steken haalt niets uit, dan steekt hij je van onder neer.)
- Ook bij vijanden met andere wapens dan 'n mes; probeer in eerste instantie je mes te gebruiken om deze te doden.
- Zorg dat je levensbalkje tot uiterste levenskracht is volgelopen, alvorens je de grote spin te lijf gaat. Deze moet je met meerdere steken om het leven brengen. let daarna op dat je niet in het gat achter de spin valt.
- Aan het legervoertuig (auto) heb je niks, dus ik zou zeggen; laten staan. Meestal ga ik er wel even in- en uit, maar dat is meer om mezelf het gevoel te geven dat ik alle items heb gehad en het spel dus geheel uitgespeeld heb.
- Dan nog de aller belangrijkste tip; vergeet niet om alle afweergeschut te vernietigen met handgranaten, want anders wordt je -wanneer je wegvliegt met de helicopter- uit de lucht geschoten en ben je alsnog game over.

Een complete overzichtskaart van dit spel kun je vinden op MSX Solutions. Veel leuker is natuurlijk om het spel zelf te spelen met bovengenoemde tips.

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
 Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea