MSX banner
 Home

MSX Stray CatStray CattransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Imanok
Uitgever: MSX Cartridge Shop
Jaar: 2009
Product -
Medium: ROM cartridge
Geluid: PSG

Onlangs heb ik wat cartridges gekocht bij MSX Cartridge Shop, die nog op mijn verlanglijstje stonden. Het spel Stray Cat is een van die spellen. Het spel is een inzending geweest bij de MSX dev 2009 competitie zodoende kende ik dit mooie spel al -is daar nog steeds te downloaden volgens mij- en had ik het ook al vaker gespeeld.

MSX Stray Cat screenshotHet concept van het spel is erg simpel; rennen en springen. Je bent een kat genaamd Flash. Flash is een beetje de tijd vergeten toen ie bij zijn vrienden aan 't rond hangen was. Nu komt hij erachter dat hij zijn afspraakje vergeten is en moet hij zich haasten over daken en gebouwen om zo op tijd bij zijn liefste stoeipoes Iris te geraken. Naast rennen en springen over gebouwen moet er ook over kratten gesprongen worden, vogels moeten ontweken worden en ook tegen lampen mogen niet geraakt worden.

Je hebt, netals alle katten, 7 levens. En bij iedere stage die je haalt krijg je er weer een leven bij (tot maximaal 7 levens).

Grafisch is een prachtig spel en scrolt erg soepeltjes over het scherm. Het spel heeft een fijne 'game play'. Ook het muziekje is lekker irritant, zoals dat hoort bij dergelijke MSX spelletjes. Imanok heeft met Stray Cat weer een erg mooi MSX spel neer gezet.

Best moeilijk spel, waarbij je de 'komende' dingen goed moet onthouden, zoals wanneer wel te springen, wanneer niet te springen, wanneer komen er vogels enzovoorts. Natuurlijk heb ik persoonlijk het spel al meerdere malen gespeeld ook meerdere malen rond gespeeld. Rondspelen is na een afstand van 5088.

Stray Cat is te koop voor slechts € 18,- bij MSX Cartridge shop, dus voor het geld hoef je het niet te laten.

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
 Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea