MSX banner
 Home

MSX Higemaru (Makaijima)Higemaru (Makaijima)transparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Jaar: 1987
Product ID: CAP-201
Medium: 2 Mbit MegaROM cartridge
Geluid: PSG

Het allereerste spel dat ik hier wil bespreken is naar mijn mening het gaafste spel dat ooit gemaakt is voor MSX, namelijk Higemaru (Majaijima). Ik ben dan ook zeer trots dit spel in mijn verzameling te hebben. Higemaru, beter bekend als Pirateship Higemaru, is een van de weinige spellen dat door Capcom gemaakt is voor MSX. Helaas is het spel op MSX een onder geschoven kind, en vele mensen kennen het spel niet of alleen van naam. Jammer, want zoals ik al zei, vind ik het persoonlijk een van de gaafste spellen ooit gemaakt voor de MSX.

MSX Higemaru (Makaijima) screenshotIn het spel ben je een matroos genaamd je Momotaro. Deze matroos bevaart de zee en doet daarbij diverse schepen en eilanden aandoen, waar hij met tonnen en andere objecten zijn vijanden moet verslaan.

De Higemaru MSX versie komt voort uit een arcade versie van het spel. Het leuke is dat Capcom, naast de stukken bekend van de arcadekast versie, er bij de Famicom en MSX er een questachtig spel van hebben gemaakt. Tijdens je quest bezoek je een aantal verschillende eilanden (Cuck-, Curse-, Mermaid-, Hebi-, Ookami-, Jack Knife- en Ookami Island) waarbij diverse puzzels opgelost moeten worden. Hierbij zijn er piraten, monsters en andere vijanden die je daarbij moet verslaan. Natuurlijk ontbreken de eindbazen niet.

De Higemaru MSX versie die ik heb is geheel compleet met doos, handleiding en een landkaart van textiel. Naast de foto's/scans van mijn cartridge op deze site en op Generation-MSX ben ik op internet nog nooit eerder foto's tegengekomen van de MSX versie van dit spel. Een erg bijzondere cartridge dus.

Een aanrader voor een iedere MSX liefhebber om dit spel te spelen! Natuurlijk heb ik Higemaru reeds uitgespeeld.

Info, screenshots en scans (cover, handleiding, cartridge, landkaart van textiel) zijn te vinden op Generation-MSX.nl. Een complete overzichtskaart van alle levels, is te vinden op MSX Solutions. Een zogenaamde walkthrough is te vinden op cheatmsx.com. Veel leuker is natuurlijk om het spel zonder hulp te spelen.

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
 Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
  Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea