MSX banner
 Home

Princess QuestPrincess QuesttransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: Óscar Toledo Gutiérrez
Uitgever: Matra Corp.
Jaar: 2012
Product ID: -
Medium: 64K
Geluid: PSG

Op MSX beurs in Nijmegen van 2012 werd dit door de Mexicaan Óscar Toledo Gutiérrez (o.a. bekend van het MSX Dev spel Zombie Near) ontwikkelde en door Matra uitgegeven spel, al aangeboden door Bitwise (de Nederlandse distributeur van Matra spellen), echter heb ik het toen niet gekocht omdat ik het met € 24,- eerlijk gezegd voor een cartridge best 'n beetje aan de prijzige kant vind. Wel heb ik het spel toen gespeeld en ik moet zeggen dat ik het toen al een super gaaf spel vond. Later in augustus, heb ik het via de Matra website aangeschaft.

MSX The Goonies 'R' Good Enough screenshotPrincess Quest is een zogenaamd platform spel, waarbij de eerste drie werelden horizontaal scrollen en de laatste twee verticaal. In het verhaal ben je een moedige ridder die zoals de beschrijving op de verpakking en in de handleiding al zegt, maar doet wat alle ridders doen als zij zich vervelen; op zoek gaat naar 'n prinses! Vijf werelden (de woestijn, het bos, de begraafplaats, de grotten, het kasteel) vol met vijanden als o.a. wespen, kikkers, scorpioenen, zombies, skeletten, spinnen, spoken en andere monsters met aan het eind van iedere wereld een eindmonster.

De speelbaarheid van het spel is fijn en het spel is tot in de puntjes verzorgd, met mooie graphics, verschillende figuren en sprites, dubbel laags parallax scrolling, goed overlopende pixel scrolling en een aangepast kleurenpalette indien je 'm op een MSX2 speelt. Ook het geluid en de muziek is erg gevarieerd.

Wel heb ik wat kleine schoonheidsfoutjes ontdekt in het spel o.a. bijvoorbeeld: Wanneer je op een ladder staat en geraakt wordt dat je door een vijand nier direct verder omhoog kunt. Wat kikkers die in het luchtledige springen. Hartjes die op rare plaatsen komen en dat soort dingen. Opzich jammer, maar deze dingen zijn zeker niet storend te noemen.

Verder ben ik alleen maar vol lof en heb ik alleen maar heel veel respect voor deze programmeur dat ie in zo'n korte tijd (volgens zijn eigen website: in slechts twee maanden tijd!) zo'n mooi MSX spel heeft weten te maken. Ik vermoed en hoop dat we van deze programmeur nog veel moois op MSX gebied kunnen verwachten in de toekomst.

Princess Quest is een super gaaf spel, voor de MSX liefhebber zeker 'n aanrader en zeker zijn geld waard! Ook dit spel mag niet ontbreken in de verzameling van een echte MSX spel liefhebber!

Princess Quest heb ik uitgespeeld.

Princess Quest cartridge is online te bestellen bij: Matra Shockware

 

 MSX verzameling

 RAY2DAY MSX SOFTWARE

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen
  Astrododge
  Cold Blood
  Eggerland Mystery
  Higemaru (Makaijima)
  The Goonies 'R' Good Enough
  Konami Book
  Kung-fu Acho
  Manbow 2
 Princess Quest
  Rambo
  Stray Cat

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea